url.blogspot.com
WELCOME


Hi readers! Assalamualaikum...Welcome to my blog. Before anything else please follow these rules : No ripping, spamming, and any type of childish acts. Respect is a must. Enjoy your stay and have fun! Pssst! My English is not very well.so,paham2 ler ;)

Hey, Soul Sister [regular Chorus]



Mimpi Eli ;D
Friday, December 31, 2010

salam n annyeong!~

               okay! nk citer sket. smlm aku mimpi psl ELI ♥ .  ;)
emm,u know...how much i like him. HAHA *ayat poyo* :-P  well,mana x termimpi-mimpi psl dia... aku tgk video dia dlm " WE ARE DATING" smpai pukul 3AM ,hehe ^^  Eli ni agk mischievous,but gentleman. 
HAHA XD    dia sgt hot n handsome!<3  
dia buat rmbut mcm mana pon still nmpk cute:)   apa-apa pun,aku suka lah dia ni! hihi ;D

okay , i think thats all. heee~ ^_^

writtern @10:32 PM

Screambox!
Tuesday, December 28, 2010

salam! (:
  okay,ni just nk btau yg shoutbox aku dah lain sket. aku dah 'hide' kan dia...sbb blog aku dah makin menyemak so,aku hide la. and TQ for iykavanessa sbb aku blaja hide shoutbox ni drpd dia la :)
dia mmg baik sbb ajar byk psl blog tutorial :) SCREAMBOX  aku yg baru ada kat tepi KANAN tu and ada gmbr YOSEOB. act,aku x minat sgt dia. yes,mmg aku suka B2ST but yoseob is not my bias . just,sbb kat tutorial  ada gmbr dia so,utk sng aku just COPY N PASTE je. hehehe. :D
 so,thats all i think . annyeong! ^^

writtern @1:52 AM

Mesti baca:MALAYSIA BOLEHHH! :)
Monday, December 27, 2010

salam.
      okay,disebabkan smlm x dpt nk update blog so,postpone je lah. haih, punya la semangat smlm tp x dpt nk bukak lak. emm,act nk post psl BOLA! hehe ^^
semua rakyat Malaysia msti  tgk kan bola smlm? perghh! Hebat gilaa MALAYSIA main! bangga aku. 
haha :D

and,rumah aku pon bkn main bising lagi. mcm nk runtuh je ! keluarga makcik aku dtg tgk ramai2,mmg SYOK!~haha. bayang kan? 3-0 tuuu~  woahh!sakit tekak aku bagi semangat! haha. and and, malaysia mmg hebat. aku tgk players malaysia semua main dgn bagus! TAHNIAH :)   hmm,cousin aku pulak tak hbs2 dgn Muslim Ahmad . well,...muslim mmg player yg bagus! :)
aku harap Malaysia akan menang menentang Indonesia di stadium pihak lawan nnt.*tp dgr cite mcm x jd main kat sana* tgk jelah nnt. (;
GO MALAYSIA!!! GO!!! 

BUT.... the problem is,ada ke patut Indonesian said that Malaysian 'main curang'?*mksud diorg tu main tipu lah tu* :-P
dah kalah tu kalah je lah kan? asal pulak nk kutuk2 malaysia and ckp macam2!!! geram je aku tgk! :'(
perangai mcm apa ntah -.-'  diorg tuduh n fitnah org malaysia ! kononnya keeper diorg takleh nk focus and x leh nk tgkp bola sbb ada 'laser' ! kononnya org malaysia yg laser !  tak semestinya org malaysia yg buat semua tu! ntah-ntah org diorg sndri yg buat! mana la tau kan? -.- sbb ada video ni : MESTI TENGOK-->http://www.youtube.com/watch?v=hSCJCdij0qk
DAN...masa malaysia GOAL tu mana ada laser! tu semua sblum goal,so...tu hnya alasan je~.
3 goal malaysia tu mmg goal cantik punya! semua org nmpk,NO LASER! so.....what???

then,lps hbs bola tu...cousin aku t'jmpa sesuatu kat twitter! and guess what?? Indonesian kutuk malaysia ,beramai-ramai kat twitter. and yeah! Siap MENCARUT lagi.. WTH?! XD 
ini dia LINK! just click~~~  ->http://twitter.com/search/CURANG?search%3Fq=CURANG#search?q=CURANG
okaay,kat sini aku cuma nk ckp... plis la terima kekalahan,MENANG OR KALAH ADAT PERMAINAN! (:  x payah la buat dosa dgn mengutuk org2 malaysia. haihh~ diorg tak sedar ke yg diorg cari rezeki dkt negara org then nk kutuk2 pulak. haihhh~  -..-
okaaay la,i think thats all psl diorg nih
   Then,pkul 11pm pulak tgk MANCHESTER UNITED pulak main. haha xD
well,MU menang! hope dorg mng 3-0 sama cm Malaysia but 2-0 je. and,dua2 Berbatov. hehe :)
okay lah! gtg~ annyeong!!! ((:

Labels:

writtern @1:12 AM

Saengil Chukahae ANIS! :D
Friday, December 24, 2010

salam.
      alright!today is my bestie's bday. her name is Anis Amni :)
i wanna wish HAPPY BIRTHDAY to her!!! ♥ u yeobo~ haha :P
well,sbb bday dia same dgn Christmas so,i think semua org boleh ingt! wahh,bestnya! :D Merry Christmas too!
okayy2,now...lets sing happy birthday song to her! hahaha XD

please go to this link--> http://www.mixpod.com/playlist/74267041

writtern @11:10 PM

Harry Potter Cursor :)
Sunday, December 19, 2010

wahh! sbb byk sgt cursor harry potter so x dpt nk pilih mana 1... last2,guna 'Firebolt' je... hehe ^^

writtern @9:10 PM

Mimpi Teen Top♥

Omg! nak story berry sket ni..sebelum tu,assalamualaikum... :)
      
       emm,memandangkan skrg ni sudah pukul 3am(isnin-20/12/10)  maka,mimpi saya tu smlm(ahad) la kiranya... hehe ^^  
emm,nk cite...smlm aku mimpi Teen Top! bayangkan? emm,terasa gedik+gila pulak mimpi2 diorg tp bukan ke setiap kpop fans mmg ada 'hasrat' mcm tu? haih,ntah la.mybe aku sorg je.. haha xD
       tp kenapalah??WHY? aku  t'bangun saat2 kemuncak!  scene yg plg best pulak tu!! haihhh~ T_T
haha *tak maluuu*  alaa,bukan apa pon,scene KISS je. hoho :P
mmg perasan laaa~ nsb baik x smpat,kalau tdk bdosa gk aku! hahaa~
and of course la lelaki MALANG tu L.Joe. haha xD  nsb baik tak smpat kan L.Joe? kalau x hbs la kau. hahahaha XD   Tapi yg bestnya,aku mimpi semua members TT ialah kwn baik aku! woohoo! sape tak nk jd bestfriend kpd artis t'kenal+hot+cute kan kan? ^.^

       Apa-apa pun,mimpi mlm td mmg BEST!rasa mcm tak nak bangun dr tdo pon ada.hhaaha. 
btw, saranghae Teen Top!<3  cant wait for their comeback. miss them. hehe :D

writtern @10:55 AM

사랑해 ... TEEN TOP!
Saturday, December 18, 2010

okay,salam. :)
       aku post ni sbb dah rindu gila dkt Teen Top! lepas dgr diorg nk comeback, aku pon apa lagi... WAHHH!!! YEAHH! ARGHH!!! <3  :D
arini,aku just nk post gmbr2 pkwe aku *haha,perasan! :P*  
sesiapa yg sebelum ni tak minat Teen Top,i warning u... tak perlulah nak start suka diorg lepas diorg buat comeback nnn! huh~  -.-
okay okay,haha. emm,,,mak aku dah suruh tutup ni so...aku just post je lah gmbr diorg :D

1st...this is my namjachingu ;)  haha.. L.JOE!!!♥

 okay,2nd...my charisma rapper! CAP :))

3rd,my power voice CHUNJI :D
4th,my emotional voice... NIEL (:
5th,my dancing boy...CHANGJO :P
and last...my lovely boy, RICKY!






THEY ARE TEEN TOP and THEY ARE MINEEE! hehe ^^  :D
okay okayy! dah kena bebel ni.. out~~~ :P

♥ SHOUT:사랑해 , TEEN TOP!!!♥

writtern @1:14 AM

allkpop awards 2010 :)
Thursday, December 16, 2010

hyee,salam and annyeong! :D

          i found a link ,yesterday.....vote utk allkpop awards 2010 :)
semua org dh tau kott,aku je yg lmbt. hehe ^^  apa-apa pon,aku dah vote!!! :D
emm,ni dia yg aku vote utk semua kategori :-


1. BEST MALE SOLO ARTIST : JAY PARK!
2. BEST FEMALE SOLO ARTIST : HYUNA (4MINUTE)
3. BEST MALE GROUP : 2PM *mianhae B2ST...   T__T*
4. BEST FEMALE GROUP : SNSD *tukar2,kadang2 KARA T_T *
5. BEST ROOKIE ARTIST : CN BLUE*kalau ada TEEN TOP,aku akan vote diorg!* :)
6. MOST IMPROVED ARTIST : T-ARA
7. SONG OF THE YEAR : WITHOUT U by 2PM *kadang2 SOOM by B2ST!dua-dua lagu ni aku suka! best sgt!!! * :D
8. STORY OF THE YEAR : JAY PARK LEAVES 2PM  *huhu... T____T*
9. BEST CHOREOGRAPHY : HOOT,SNSD :))
10. BEST SOCIAL NETWORK PERSONALITY : of course la NICHKHUN (2PM)  ;D

Labels: , , , , , , , , ,

writtern @5:32 AM

Award from chaerin (:
Tuesday, December 14, 2010



1.siapakah nama pemberi award ni dan ape url blog dia?
2.Anda suka tak blog dia tu? :P
--> of course la suka,cantik!! ;D
3.Anda rasa blog anda cantik tak? ;)
--> tak kot  T_T
4. 5 blog yg anda suka singgah?

5.kata-kata anda kepada saya ?
-->teruskan usaha! edit blog smpai jd cantik-cantik and nnt ajar saya. :) haha

6.Terima kasih jadi followers saya,KAMSAHAMNIDA ^^

writtern @7:33 AM

♥YongSeo!♥
Monday, December 13, 2010





Fighting Goguma Couple!!! <3  :))

writtern @9:03 AM

repost:Playing Guitar??
Sunday, December 12, 2010

ahh,i thought main guitar ni agak senang but... emmm,susah jugak! T_T

   Emm,actually baru je start main guitar ni dgn pakcik :)
memang minat guitar since kecik lagi but tak reti pon main... BUT lepas tgk WGM YongSeo,mcm wahh! nak main guitar lah. semuanya sbb yonghwa!♥    haha :D
and nk tau lagu apa yg aku paling nk try?? Falling Slowly by Glen Harsard :))
sbb yonghwa suka lagu ni.. haha. plus,nmpk mcm senang je nak main... MACAM je...hehe ^^
lagu kedua yg aku nk try is lagu Love Light-cn blue :)

WISH ME LUCK!!!  fighting!!!!! :D

 orang dok sibuk study utk SPM next year,aku pulak dok sibuk nk blaja main guitar. haih~ -.-

Labels: , ,

writtern @10:08 AM

My Friends (:

*There are big ships and small ships.  But the best ship of all is a FRIENDSHIP* :)
      okay,now...i wanna story about my friends.

ANIS :)
-she's yeppeo!
-smart/clever
-sometimes, agak blurr... ^^
-nice!
-kind-hearted
- yg penting,she's my yeobo.*walaupun skrg dah x suka org yg same* hehe ;D

MIDOT :)
-gila2.,,,gila kentang! haha xD
-best kawan dgn dia ni
-seronok borak dgn dia
-nice!
-buat masa ni,kami suka org yg same *idols* ;)  Yooong~♥
-apa2 pun,dia the best bila nak gaduh2=*lawan cakap*
-funny
-emmm,aku rasa dia byk persamaan dgn aku so,tu yg senang jd kwn. :P
-walaupun baru mula rapat dgn dia thn ni but,aku rasa dia da mcm bestfriend! ni mgkin sbb sikap aku yg BAIK HATI kott. hahaha, *perasan*  acah jer

SYUD :)
-susah nk cakap sbb dah lama x jmpa...emmm,dia 'agak' baik. haha xD
-pandai~
-kadang2 garang...!
-apa2 pun,dia still my friend since tadika lagi... :D

DAYAH :)
-comel*thats y pggl panda bear ;P
-pandai
-baik hati ^^


Apa-apa pun,i just want to say that I LOVE MY FRIENDs :)



some quote :

*A friend knows the song in my heart and sings it to me when my memory fails.  
~Donna Roberts~

*If you're alone, I'll be your shadow.  If you want to cry, I'll be your shoulder.  If you want a hug, I'll be your pillow.  If you need to be happy, I'll be your smile.  But anytime you need a friend, I'll just beME.

*A true friend is one who thinks you are a good egg even if you are half-cracked. ;)

Labels: , , , ,

writtern @7:59 AM

I Love Teen Top! ;)
Wednesday, December 8, 2010

okay,guess what? Teen Top suda announces their comeback! 

    tak sabar nak tggu January 2011 !!! :D

credits:

http://www.allkpop.com/2010/12/teen-top-announces-their-comeback

sooo,nanti kan kemunculan mereka! kpd sesiapa yg tak minat diorg sebelum ni...huh! jgn nk minat pulak! :P

 


writtern @5:34 AM

Friends :)
Wednesday, December 1, 2010

*There are big ships and small ships. But the best ship of all is a FRIENDSHIP* :)

p/s:bukak sound kuat2 bru boleh dgr BGM dia. lol  :P

Labels: , , , , ,

writtern @12:28 AM

Cute Unicorn http://i1214.photobucket.com/albums/cc498/b2utyvanilla93/248398_17405_n.jpg?t=1308143169
[close]